Loranga Loranga på Tempelriddaren

Jullov brukar betyda att många museer och teatrar satsar lite extra på barnunderhållning. Så är det även på Tempelriddaren i Karlsstad där ”Loranga Loranga” sätts upp mellan 19:e december och 10:e januari.

Föreställningen har fått mycket bra recensioner av lokaltidningarna VF samt NWT. Detta med bland annat citat som ” Alla som önskar bot mot den tradigaste vinterglåmighet ordineras en dos av denna medryckande föreställning.”

Loranga Loranga är baserad på böckerna om sagofigurerna Loranga, Masarin och Dartanjang vilka är skrivna av Barbro Lindgren. Barnen kommer att känna igen figurerna från böckerna och deras karaktärer. Samtidigt skapar teater en ny dimension och med tolkning från skådespelarna vet man aldrig vad som kommer att hända på scen.

Som alltid när det handlar om dessa figurer så är allt möjligt. Barnen kommer få möta en envis pappa som vägrar att förlora mot sin son i sporten höjdhopp samt en farfar som bor i en vedbod och som uppenbarligen har stora svårigheter att veta vem han egentligen är. Allt är som vanligt alltså – som vanligt i Barbro Lindgrens värld.

Biljetter kan köpas via Ticnet.se eller på Scalateatern. Priset är 160kr per biljett och dessa är då onumrerade. De som vill ha en bra plats bör därför komma i tid och köa utanför till dörrarna öppnas.

Tempelriddaren

Tempelriddaren är huset där teater, upplevelser, skratt och eftertanke möts i en härlig blandning. Det är här som Värmlandsteatern har sin verksamhet och även här som de har sina föreställningar på ”hemmaplan”.

De barn som lockas av att själva spela teater (kanske efter att ha sett Loranga Loranga) kan med fördel ta kontakt med personal på Tempelriddaren då det här finns teaterskola för både de mindre barnen, ungdomarna och vuxna.

Även längre kurser på högre nivå erbjuds. Exempelvis Skådespelarkurs B som består av 100 lektionstimmar under en termin. Under 2015 var det tisdagskvällar samt 2 helger som kursen genomfördes. I och med att det främst är kvällar kan deltagarna lätt åka från närliggande städer. Under de helger som kursen genomförs kan man bo på något centalt hotell då Tempelriddaren ligger mycket centralt. Det närmaste hotellet är Hotel Freden men själv rekommenderar jag Scandic Karlstad City som är ett hotell i Karlstad som jag gillar.